25 Antonyms To Improve English For Bank Exams

antonyms

Dear Reader, you have to build your vocabulary to score well in English section. Below are 25 words for which you have to choose the right antonyms.

In the end, you will find a short practice test with 5 questions.

1. ANTEDILUVIAN
a) transported b) subtle c) isolated d) modern
Answer: d) modern

2. BENEVOLENCE
a) generosity b) charity c) malignity d) liberality
Answer: c) malignity

3. BLANCH
a) flinch b) scatter c) darken d) shrink
Answer: c) darken

4. CELIBATE
a) investing b) married c) retired d) commodious
Answer: b) married

5. CUPIDITY
a) anxiety b) tragedy c) generosity d) entertainment
Answer: c) generosity

6. DIATRIBE
a) mass b) range c) eulogy d) elegy
Answer: c) eulogy

7. EUPHONIOUS
a) strident b) lethargic c) literary d) significant
Answer: a) strident

8. EXECRABLE
a) innumerable b) philosophic c) physical d) excellent
Answer: d) excellent

9. ENDOWMENT
a) benefit b) bequest c) grant d) damage
Answer: d) damage

10. GRISLY
a) suggestive b) doubtful c) untidy d) pleasant
Answer: d) pleasant

11. SLOVENLY
a) effective b) careful c) integrity d) usual
Answer: b) careful

12. REVEAL
a) disclose b)divulge c) conceal d) expose
Answer: c) conceal

13. VENERABLE
a) touch b) contemptible c) genteel d) praise
Answer: b) contemptible

14. COHESION
a) disunity b) hindrance c) upheaval d) unrest
Answer: a) disunity

15. FRIVOLOUS
a) worthless b) volatile c) solemn d) petty
Answer: c) solemn

16. AKIN
a) transparent b) dissimilar c) questionable d) meaningless
Answer: b) dissimilar

17. PLUMMET
a) sustain b) soar c) unfold d) manifold
Answer: b) soar

18. UNPALATABLE
a) acceptable b) conducive c) reasonable d) judicious
Answer: a) acceptable

19. PROFUSE
a) lavish b) plenty c) sparse d) extreme
Answer: c) sparse

20. IGNOBLE
a) produced by fire b) worthy c) given to questioning d) huge
Answer: b) worthy

21. QUAINT
a) strange b) old c) familiar d) ridiculous
Answer: c) familiar

22. RESENTMENT
a) pleasure b) displeasure c) bitterness d) wrath
Answer: a) pleasure

23. SUPERFICIAL
a) partial b) discerning c) shallow d) flimsy
Answer: b) discerning

24. SPURIOUS
a) genuine b) fake c) fraudulent d) harsh
Answer: a) genuine

25. TYRO
a) violent b) learner b) debutant d) proficient
Answer: d) proficient

Ready for short practice test?
Start Test Here

If you want clarification for any doubts, please use the comments section below. Also please let us know if you have suggestions or corrections.

Leave a comment:

Your email address will not be published.

− 1 = 4